Side oversigt

Prøv skydesporten

Hvornår kan man starte

Hvad koster det at skyde

Sikkerhed omkring skydning

Prøv skydesporten

Skydesporten

I Frederikssund Skytteforening, er vi klar til at give dig en god og sikker introduktion til skydesporten. Som ny skytte, vil du få tildelt en instruktør, der hjælper med at få styr på alt det praktiske og sørger for at sikkerheden er i orden. 

Som udgangspunkt, er der ikke noget alderskrav til skydesporten, men en tommelfingerregel siger, at 6-7 år er et godt sted at starte. Man skal kunne holde en riffel og høre efter hvad der bliver sagt. Der er heller ikke nogen øvre grænse. Vi har skytter der er over 70 år.

Velkomstansvarlig

break
break

Nelly Terp
Telefon: 21 45 64 41
Mail: nelly.terp@if1864.dk

Velkomstansvarlig

Har du fået lyst til at prøve kræfter af med skydesporten, skal du kontakte vores velkomstansvarlige Nelly Terp. I vil sammen aftale hvornår du kommer, så der er en til at tage imod dig, og du kan få en god start og instruktion.

Tænker du, du gerne vil vide mere om Frederikssund Skytteforening, skydesporten eller lignende, er det ligeledes vores velkomstansvarlige, Nelly Terp du skal kontakte.

Nelly’s kontaktinfo kan du se i boksen her på siden. Du kan også finde det under menupunktet kontakt, eller klikke her, så bliver du sendt til siden.

Hvornår kan man starte

Egentlig er der ikke noget alderskrav til skydesporten, men der er nogle tommelfingerregler:

 • 6-7 års alderen er nok bedst at starte.
 • Man skal kunne håndtere en riffel.
 • Man skal kunne høre efter hvad der bliver sagt.
 • Der er ikke nogen øvre aldersgrænse. Vi har skytter der er over 70 år.
 • Før en prøveskydning vil du modtage sikkerhedsmæssig instruktion.
 • Der kan prøveskydes ved 3 træningsaftner og herefter skal man meldes ind hvis man ønsker at fortsætte.
 • De 3 prøveskydninger, koster kun den ammunition man bruger.

Ønsker du at starte til skydning, skal der indsendes en SKV-6 blanket til politiet. Dette er en godkendelse til du må håndterer foreningens våben. Den guider vi dig selvfølgelig i. Det er som udgangspunkt en formalitet. Når der er kommet svar på den, og du er godkendt, kan du begynde at skyde med foreningens våben. Denne godkendelse gælder kun for kaliber 22 rifler, luftrifler er undtaget.

Vi tager desværre ikke imod dankort, men du kan betale med kontanter eller MobilPay.

Hvad koster det at skyde

Et års kontingent fordeles således:

 • Børn/Junior indtil og med fyldte 17 år – 400 kr. årligt.
 • Voksen/Senior fra det fyldte 18 år – 600 kr. årligt.

Kontingent er gældende for perioden 1. januar til 31. december.

 • Ammunition til kaliber 22, købes af skytten løbende.
 • Lufthagl kan købes pr. gang, eller man kan købe sin egen æske med 500 stk.

Sikkerhed omkring skydning

Man kan ikke fornægte sig, at skydning er en sportsgren, som har et iboende faremoment. Der skydes med skarpt, og der følger et ansvar med. Men er man opmærksom på dette forhold, er skydning dog en idræt, som kan dyrkes i sikre og trykke omgivelser.

Som ny og uerfaren skytte, træner man aldrig alene. Du er altid under opsyn af en dygtig og erfaren instruktør. Denne vil til en hver tid, være til rådighed med hjælp og vejledning.

Efter endt skydning, vil instruktøren sandsynligt gå på banen med en anden skytte. Opstår der spørgsmål derefter, og instruktøren, eller en af de andre instruktører er optaget, er vi en forening der hjælper hinanden. Vi har mange erfarende skytter, som har skudt i mange år, og som med tiden har opnået en viden de gerne vil give videre af. Der vil stadig være andre skytter, som vil bistå ved spørgsmål. Spørg bare, alle vil hjælpe så godt de kan, og kan der ikke svares, bliver det undersøgt.

Skydning er i vore dage en idræt, der dyrkes på lige fod med de klassiske idrætsgrene som f.eks. svømning, fodbold og cykling. Idrætten udøves under anvendelse af de mest moderne våben og markeringsanlæg. Sporten har tilbud til alle, barn som voksen.

Som skytte kan man vælge mellem mange forskellige discipliner, som hver især stiller deres krav til psyke, reaktionsevne og udholdenhed. Fælles for alle discipliner er, at det er TEKNIK og KONTROL, der er nøgleordene.

Skydning afviger fra de fleste andre idrætsgrene, idet der ikke stilles særlige krav til hverken højde, drøjde, styrke, smidighed, alder, køn eller uddannelse. Alle kan dyrke skydning.

Langt de fleste af vores trænere/instruktører er uddannede skydeledere.

Derfor er sikkerheden altid i top hos os.